mart.

18

Calea Micilor Samurai

Calea Micilor Samurai” – mai avem foarte puţin şi putem începe cursurile de AikiDo la noua locaţie!

Ne cerem scuze pentru întârziere, dar lucrurile cu organizarea sălii s-au mişcat mai încet decât doream. Încă mai avem de aranjat destul de multe. În principiu sperăm să începem în prima săptămână din aprilie. În urma înscrierilor de până acum, deocamdată* rezultă că vom face 2 grupe. Una de 3 – 6/7 ani şi alta de 7- 12/X ani. Bineînţeles că vom ţinem cont şi de faptul că avem şi fraţi/surori la grupe de vârste diferite. Având în vedere acest lucru, probabil vor mai exista şi câteva mici excepţii.

* Înscrierile vor rămâne active până la finalul lunii martie. Dacă vrei să faci parte din „Calea Micilor Samurai” încă te poţi înscrie aici: link inscriere.

Programul cursurilor:

În principiu dorim ca aceste cursuri să le stabilim în timpul săptămânii în intervalul 17:00 – 20:00/21″00. Ne vom vedea constant în 2 zile din săptămână, prima propunere ar fi marţi şi joi. Însă, în funcţie de viitoarele înscrieri poate vom mai face în încă o zi (miercuri, de exemplu). În funcţie de disponibilitate şi/sau solicitări vom mai face şi sâmbăta (08:30 – 11:00). Deci ne vom putea vedea şi sâmbăta sau în alte zile, doar că nu va fi ceva cu caracter permanent.

Începând cu lunile de vacanţă* (sau poate chiar mai devreme, când începe vremea mai caldă), ne dorim să mutăm activitatea/cursurile în aer liber. Undeva unde nu vom mai fi condiţionaţi de numărul de participanţi (în locaţia interioară acum nu putem face grupe mai mari de 12-14 copii). Atât în locaţia interioară cât şi în cea exterioară, în afară de aikido, asociaţia noastră va organiza şi alte activităţi complementare la care copiii vor putea participa.

*În lunile de vacanţă zilele şi orele în care ne vom vedea la aikido pot suferi modificări.

Taxele de membru lunare:

Legat de costuri, vom avea o cotizaţie lunară pe care o vom considera taxa de membru pentru proiectul ”Calea micilor samurai”. Această taxă de membru ne va permite, pe lângă acoperirea costurilor cu activitatea efectivă şi posibilitatea de a dezvolta şi implementa alte proiecte. De asemenea, de a aplică la diverse programe de finanţare unde trebuie de regulă să justificăm un număr de beneficiari. Copiii înscrişi la aikido vor avea acces preferenţial la toate proiectele asociaţiei.

Taxele de membru lunare pe care le propunem pentru început sunt:

  1. Abonament lunar membru 1 copil (minim 8 şedinţe/lună) – 200 lei;
  2. Abonament lunar membru 2 fraţi/surori/rude (minim 8 şedinţe/lună) – 300 lei;
  3. Abonament lunar de 1/săptămână (minim 4/lună) – 150 lei;
  4. Taxă membru per şedinţă – 40 lei.

!!! Copiii proveniţi din familii fără posibilităţi vor avea acces gratuit atât la cursul de aikido cât şi la celelalte cursuri organizate de asociaţie.

Legat de echipamente, propunerea noastră este să nu le cumpăraţi kimonouri sau alte lucruri specifice . Cel puţin în primă fază, până când nu suntem convinşi că îşi doresc o continuitate în acest proiect. Dacă au deja, pot venii cu ele, nu este obligatoriu. Pot face lejer într-un echipament sportiv normal.

Informaţii suplimentare despre proiect:

Pentru o comunicare mai directă despre cursurile de aikido, cei care doresc se pot înscrie pe grupul de whatsapp special creat pentru acest proiect: https://chat.whatsapp.com/KRJMLaNEi8a3gcDCheQ0g2

Calea micilor samurai„, proiectul – concept al asociaţiei se doreşte a fi unul prin care să găsim o simbioză între principiile samurailor, al aikido-ului şi a culturii japoneze cu ceea ce se poate implementa la noi. Avem în plan organizarea de activităţi/întâlniri în care să învăţăm şi să aplicăm principii de ecologizare, comuniune cu natura, supravieţuire în natură, pescuit, cursuri de prim ajutor pentru copii şi educaţie civică.

Avem discuţii în vederea perfecţionării unor colaborări cu persoane cu expertiză dovedită în zonele de activităţi pe care le abordăm. Am aplicat şi aplicăm la diverse programe de finanţare pentru ONG-uri. facem asta ca să putem implementa ceea ce ne dorim la un nivel mult mai mare. Scopul principal pentru anul acesta este de a organiza o tabără tematică într-un camping, în aer liber. Un loc unde să aprofundăm şi să punem în practică cât mai multe din cursurile şi activităţile propuse.

Cum poti contribui la proiectul „Calea micilor samurai”

Dacă doriţi, puteţi să susţineţi activităţile asociaţiei redirecţionând cei 3,5% din impozit completând formularul din link: https://redirectioneaza.ro/asociatia-pentru-cetatenia-activa

De asemenea, dacă doriţi să vă implicaţi în activităţile asociaţiei sau aveţi experienţă într-una din zonele menţionate anterior sau în altele care ar putea fi de interes pentru copii, puteţi să ne contactaţi.

„Cel ce este bine pregătit pentru orice apare, nu va scoate niciodată sabia în pripă.” –

Cu bine,

Echipa Civitera

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top