feb.

25

Cursuri de AiKiDo pentru copii

Începând cu lună martie, Asociaţia pentru cetăţenie activă – Civitera, organizează cursuri de Aikido pentru copii în Baloteşti. Aceste cursuri fac parte dintr-o serie de activităţi pe care asociaţia urmează să le realizeze în acest an. Prin activităţile noastre ne dorim să dăm un nou sens unei locaţii folosite în trecut ca sediu de partid. Locaţia este situată la DN1 – Calea Bucureşti, Nr. 23 (lângă magazinul chinezesc). Aici, în afară de Aikido, vrem să continuăm şi să concretizăm prin activităţi practice cursul de jurnalism organizat anul trecut. De asemenea ne dorim să lansăm şi alte cursuri pentru copiii comunei: de IT, de educaţie rutieră, socială şi antreprenorială.

Revenind, AiKiDo este în acelaşi timp un sport, o metodă de autoapărare, o Artă Marţiala, o filozofie, un mod de viaţă. Poate fi practicat numai că unul din aceste aspecte, dar poate fi la fel de bine practicat sub mai multe (sau toate), cu rezultate superioare pentru cel în cauză. Termenul „AiKiDo” este format din 3 ideograme: „Ai” înseamnă „armonie”, „Ki” înseamnă „spirit” sau „energie”, iar „Do”, desemnează ideea de „cale” sau „drum”. Astfel, aikido se mai poate traduce şi prin „calea armoniei”.

Morihei Uyeshiba a întemeiat acest stil ca o sinteză a Artelor Marţiale japoneze ca o „Cale a păcii şi armoniei„. Ca o formă dinamică de concentrare bazată pe tehnici eficiente de autoapărare, având ca scop dezvoltarea armonioasă şi deplină a tuturor energiilor umane. Atât a celor fizice (corporale) cât şi a celor psihice (spirituale). Antrenamentele de Aikido ar trebui să se desfăşoară într-o atmosferă de politeţe şi civilizaţie desăvârşită. Principala grijă fiind de a nu produce niciun rău partenerului.

Cursuri de AiKiDo pentru copii – Beneficii:

 • Îmbunătăţeşte viaţa pe toate planurile, contribuie la menţinerea şi întărirea stării de sănătate fizică şi psihică;
 • Asigură un bun sistem de autoapărare;
 • Dezvoltă coordonarea şi flexibilitatea, mobilitatea – asigură antrenarea reflexelor şi reacţiilor fizice şi psihice;
 • Duce la creşterea vigilenţei, contribuie la dezvoltarea concentrării;
 • Eliberare de stres, relaxare. Practicarea cu regularitate conduce la încrederea în sine şi formarea unei filosofii practice de viaţă;
 • Utilizează exerciţii pentru respiraţie şi meditaţie;
 • Rezolvarea conflictelor.  Abilitatea de a rezolva orice ţi se întâmplă sub forma de atacuri fizice sau verbale;
 • Asigură un mod plăcut şi util de a-ţi petrece timpul.

De la ce vârstă se poate practica Aikido?

Copiii pot începe cursurile de la vârsta de 3-5 ani, în funcţie de dezvoltarea copilului.

Ce învaţă copilul prin practicare Aikido?

Copilul învăţă ce este disciplina, învăţă să-şi coordoneze mişcările corpului, se dezvoltă atenţia şi echilibrul. De asemenea, învaţă să colaboreze cu ceilalţi copii, astfel încât să formeze toţi o echipă.

Înscrierile se fac folosind formularul de mai jos. Programul cursurilor se va stabili în funcţie de numărul şi vârstele celor înscrişi. Acestea se vor desfăşura în principiu în două zile din timpul săptămânii, începând cu ora 16:30. La câmpul „Observaţii” se vor putea trece informaţii suplimentare despre copil: dacă a mai practicat alte arte marţiale sau alte sporturi. De asemenea dacă copilul are anumite restricţii alimentare sau anumite probleme de sănătate de care trebuie să ţinem cont.

 

Formular inscriere

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Top