sept.

5

Tabara la mare pentru copiii din Balotesti

Primul proiect al Asociatiei l-a constituie o tabara gratuita, la mare, pentru copiii din Balotesti, timp de 3 zile, in care sa se bucure cu adevarat de vacanta de vara. Din discutiile de pe grupurile de socializare virtuala ale localitatii am aflat ca destul de multi copii din Balotesti nu au o situatie materiala prea buna, si multi dintre ei nu au vazut niciodata marea. Fiind si in perioada concediilor, cand toata lumea isi punea poze din vacante, asteapta sa vina mai repede perioada rezervata pentru vacanta, si toata lumea se intreaba daca au fost sau nu in concediu, pe acesti copii nu ii intreaba nimeni nimic.

Credem ca toti copiii ar trebui sa se bucure de copilarie, de aceea impreuna cu o serie de voluntari si donatori am reusit sa le facem copiilor vacanta mai frumoasa. Am discutat cu voluntarii si cu donatorii, si am stabilit ca putem merge cu 30 de copii in aceasta tabara. In paralel cu strangerea de donatii si sponsorizari am identificat si validat lista de beneficiari. Am discutat cu parintii fiecarui copil, ne-am cunoscut, si am aflat o multimi de povesti de viata, si pe alocuri, adevarate lectii, pe care acesti oameni le-au trait.

Tabara s-a desfasurat intre 25 – 28 august 2021, in statiunea Costinesti, iar transportul dus-intors s-a realizat cu autocarul. Mai jos ne vedeti in dimineata zilei de 25 august, cand entuziasmati ne-am intalnit toti si am plecat in aceasta frumoasa aventura. Multumita unei sponsorizari, toti care au facut deplasarea am avut sepci portocalii, ce i-au protejat de soare pe copii si au ajutat la vizualizarea lor mai buna in plimbari si pe plaja.

Plecarea in tabara

Primul popas din aventura noastra a fost la Delfinariu si la Rezervatia Naturala din Constanta. Copii au vazut acolo diferite animale, pasari si pesti, si au urmarit un spectacol al faimosilor delfini. Dupa spectacol, am plecat spre locul de cazare. Cei mici erau nerabdatori sa ajunga pe plaja, asa ca dupa ce am facut impartirea pe camere, ne-am pregatit cu totii si am plecat spre plaja. Nu putem sa descriem cat de bucurosi au fost sa ajunga pe plaja si sa se bucure de apa marii. Am plecat echipati cu prosoape de plaja pentru toti, jucarii pentru nisip si multa voie buna.

Tabara copii Delfinariu
Tabara copii Balotesti – Delfinariu

In fiecare zi copiii s-au bucurat de plaja si de mare dimineata si seara. Dupa masa de pranz, cand era prea cald sa stam pe plaja, au participat la cursuri de dezvoltare personala ce s-au desfasurat la parterul spatiului de cazare. Cursurile au fost asigurate de o echipa de traineri ce s-au straduit sa le ofere participantilor o multime de informatii. Activitatile  pentru copii au fost si pe plaja, unde multumita locului generos pe plaja, am reusit sa facem o multime de concursuri distractive.

Tabara gratuita Balotesti
Distractie in apa
Tabara gratuita Balotesti
Participarea la cursuri

Cele 3 nopti de cazare si 4 zile de distractie s-au dovedit a fi prea scurte, si despartirea din ultima zi dificila. Ne bucuram ca noi, la Civitera, am reusit sa facem ceva atat de frumos. Desi tabara la mare a durat atat de putin, organizarea si munca echipei de voluntari a fost una foarte mare: liste, tabele, evidente, date de contact, contracte cu parintii, organizarea activitatilor, organizarea voluntarilor, discutiile nenumarate telefonice cu toate persoanele implicate. Ne-am dorit ca experienta sa fie frumoasa, dar in acelasi timp sigura pentru copii. De aceea am fost insositi in permanenta si de o asistenta medicala.

Speram ca acest prim proiect al asociatie sa fie doar inceputul, si sa reusim sa realizam multe alte activitati frumoase pentru Balotesti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top