feb.

27

Ajutor refugiaţi Ucraina

Asociaţia Pentru Cetăţenie Activă – Civitera apreciază mobilizarea civică exemplară de care cetăţenii noştri au dat dovadă în aceste zile. În aceste momente în care cetăţenii unei ţări vecine au nevoie de ajutor, românii au arătat că pot fi solidari cu ei. Aceste acţiuni cetăţeneşti nu au nicio legătură şi nu trebuie să aibă cu politica, convingerile sau interesele personale. Este momentul să lăsăm la o parte înverşunările şi să lăsăm umanitatea să iasă din noi.

Zilele acestea am reuşit să vedem că puterea unei societăţi civice unite şi sincere este enormă. Acţiunile şi actele pe care cetăţenii, ONG-urile şi firmele le fac în această perioadă aduc speranţa că omenirea şi umanitatea încă sunt pe traseul care trebuie. Este foarte important să rămânem mobilizaţi şi uniţi în continuare şi să ştim că suntem abia la început, iar ajutorul nostru trebuie să fie unul continuu.

Asociaţia noastră a fost contactată de mai multe persoane şi societăţi care şi-au arătat interesul pentru a susţine situaţia refugiaţilor care vin din Ucraina. Din respect pentru toţi cei care vor să ajute, vom pune în aşteptare proiectele deschise şi ne vom implica în aceste acţiuni de susţinere. Pe lângă ajutorul financiar pe care asociaţia noastră îl va acorda, vom pune la dispoziţie toată infrastructura asociaţiei  pentru strângerea de fonduri pentru refugiaţi.

Civitera este o asociaţie civică la început de drum, care nu dispune de prea mulţi voluntari care ar putea gestiona acţiuni complexe. Totodată oamenii care ne-au sunat ne-au atras atenţia că, din păcate, sunt destul de multe asociaţii afiliate politic şi persoane fizice care vor să destabilizeze această mobilizare cetăţenească. Din acest motiv, noi vrem să oferim în special suportul legal pentru cetăţenii sau societăţile care vor să strângă fonduri pentru refugiaţi.

În contul asociaţiei noastre: RO51BTRLRONCRT0606398701 se pot face donaţii financiare pentru refugiaţi, iar banii care se strâng vor fi redirecţionaţi către cei care în baza unui contract de parteneriat cu Civitera şi-au arătat disponibilitatea de a gestiona aceste finanţe. Civitera este doar o unealtă legală pusă la dispoziţia cetăţenilor sau societăţilor pentru a le oferi posibilitatea de a strânge legal donaţii care să fie redistribuite ulterior către locurile unde hotărăsc că este nevoie. Vă rugăm ca la transferuri să menţionaţi la detalii “Pentru refugiaţi”, ca să putem gestiona aceste donaţii separat de restul acţiunilor noastre. Din păcate deocamdată nu avem infrastructura de a colecta şi distribui donaţiile de bunuri, dar căutăm soluţii.

Din umila noastră experienţă pe care o avem cu donaţiile, de regulă la începutul unui eveniment sunt foarte mulţi donatori, iar cu cât trece mai mult timp de la lansarea proiectului ajutoarele scad exponenţial, deşi nevoia rămâne aceeaşi, sau chiar mai mare. Vom lăsa la latitudinea partenerilor şi donatorilor noştri să aleagă beneficiarii donaţiilor colectate prin noi, dar le vom sugera să verifice şi să încerce pe cât posibil o direcţionare ţintită, verificabilă şi transparentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top