mart.

11

Curs de jurnalism pentru copii in Balotesti

Copilul tau este curios si iti pune o multime de intrebari? Vrea sa fie la curent cu tot ce este nou? Este conectat la realitatea din jurul lui? Sau, dimpotriva, are o fire mai retrasa care se gandeste de doua ori inainte de a spune ceva?

Ei bine, iti propunem un curs de jurnalism care il va ajuta sa puna intrebarile care conteaza, sa fie mai sigur pe el, mai selectiv cu informatiile din jur si mai bine ancorat in realitate.

Pe scurt, il ajutam sa inteleaga cum se transforma o informatie intr-o stire, de ce stirile sunt atat de importante, cum ne influenteaza ele viata si mai ales, de ce oamenii care au informatii sunt puternici.

Copilul tau va afla ce face un reporter, cum isi gaseste subiectele, cum este impartita o redactie de stiri, cum se lucreaza pe teren, ce trebuie sa faca un reporter si un cameraman, ce este o stire, cum se decide ce tema este mai interesanta / relevanta si cum trebuie sa se exprime un om de televiziune.

Cursul contine exercirii care stimuleaza prezenta de spirit, concentrarea si coordonarea in echipa. Vom vorbi despre limbaj, comunicare si modul in care transmitem informatiile, astfel incat ele sa ajunga la cat mai multi oameni. Vom acorda o atentie deosebita exercitiilor de dictie.

Pentru ca tehnologia ne permite sa aratam si celorlalti lucrurile care ne impresioneaza sau ne intriga, este important sa vorbim si despre unghiurile de filmare in televiziune.

Fie ca vor ajunge sa lucreze in televiziune sau nu, copiii isi vor forma o imagine de ansamblu asupra stirilor care ajung la urechile lor fie ca vrem, fie ca nu vrem, vor intelege mai bine lumea din jur, vor deveni mai argumentati, vor invata sa treaca prin filtrul propriei gandiri informatiile care ajung la ei.

Cursul de jurnalism se adreseaza copiilor cu varste intre 10 si 15 ani si va avea loc in perioada aprilie – mai in Balotesti, la Restaurantul La Bufet din centru comunei.

4 comentarii la “Curs de jurnalism pentru copii in Balotesti

  1. Bună ziua,

   O puteţi aduce pe Alexia, duminică de la ora 10:30. În principiu avem aproape 30 de copii înscrişi, mai mulţi decât preconizam initial, motiv pentru care duminică vom face mai mult o sesiune de cunoaştere şi o mică prezentare cu ceea ce urmează să facem. Începând cu sâmbătă 16 aprilie vom face 2 grupe pentru a putea gestiona mai uşor acest număr mare de viitori jurnalişti.

   Cu bine,
   Echipa Civitera

 1. Bună seara, as dori sa o înscriu și eu pe fetita mea de 12 ani la cursul dumneavoastră de jurnalism. Se numește ANA CLAUDIA și este în clasa a 5 a A la școală din Balotesti. Cum trebuie sa procedam?

  1. Bună ziua,

   Cursul de jurnalism a început pe 10 aprilie. El este structurat pe 4 module/sesiuni de întâlniri. Următoarea întâlnire, a treia, va avea loc în mai, cel mai probabil pe 8. Urmăriţi postările noastre de pe pagina de facebook şi o puteţi aduce pe Ana la următoarea întâlnire.

   Cu bine,
   Echipa Civitera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top